Transparantie heeft daglicht nodig

Op de website staat heel mooi dat we transparant werken, maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? Voor Ruud Zander Schoonmaakbedrijf is dat in het daglicht schoonmaken, want dat is de enige manier waarop onze schoonmakers hun werkzaamheden goed kunnen uitvoeren en het ook zichtbaar is wat ze doen. Dat is beter voor hen, maar ook voor onze klanten. 

Ruud Zander Schoonmaakbedrijf begon twintig jaar geleden als een van de eerste bedrijven met dagschoonmaak. Daarvoor gingen schoonmakers eigenlijk altijd pas ’s avonds na werktijd aan de slag, wanneer iedereen al naar huis was. We snappen wel waarom dit nog steeds de standaard is. Schoonmaakwerk wordt vaak zo veel mogelijk onder het tapijt geveegd, zodat niemand van het bedrijf er ‘last’ van heeft.

Onze schoonmakers, jouw werknemers

Daar denken wij dus heel anders over. Schoonmakers horen juist te werken in de natuurlijke spotlight van het daglicht. Zo kunnen zij hun werk veel beter doen en daar wordt een pand alleen maar schoner van. Zeker ook omdat werknemers zien wat voor schoonmaakwerkzaamheden er allemaal worden uitgevoerd en zich zo ook meer bewust worden van manieren om de werkplek schoon te houden.

Daarom proberen wij zoveel mogelijk overdag schoon te maken. Dat is iets wat directrice Ella Blommaert-Zander ook altijd vertelt aan potentiële klanten. Ze is daar heel principieel in. “Het is heel belangrijk dat een schoonmaker het pand zich toe-eigent. Dat gebeurt alleen als ze zich thuis voelen op hun werkplek. Dan gaan ze ook gewoon harder werken en zijn ze niet meer een medewerker van Ruud Zander, maar van het bedrijf waar ze schoonmaken.”

Tien kerstpakketten

Overdag schoonmaken is dus juist een selling point, in plaats van een ongemak. Alleen zo leren onze schoonmakers en jouw werknemers elkaar kennen. Daarom werkt Ruud Zander Schoonmaakbedrijf ook met vaste krachten. “Iedereen heeft bij ons een vast contract. Mensen moeten zekerheid hebben, ook mijn klanten”, vindt Ella. “Ik wil gewoon dat Jacqueline aangesproken wordt als Jacqueline. Het gaat ook om de beleving voor hun medewerkers. Dat ze zien dat Jacqueline zich voor hen in het zweet aan het werken is.”

Het mooiste compliment dat Ella zich kan wensen is wanneer haar schoonmakers aan het eind van het jaar soms wel met tien kerstpakketten naar huis gaan, van iedere klant waar ze werken één.

Dubbel zo schoon

Tot slot is Ruud Zander Schoonmaakbedrijf het enige bedrijf dat werkt met twee verschillende teams, een voor de dagelijkse schoonmaak en de andere voor laagfrequente werkzaamheden. Ella: “De vaste schoonmakers kunnen zich zo volledig focussen op de dingen die echt regelmatig moeten worden schoongemaakt. En dan komt er periodiek een ander team dat echt alle richeltjes afgaat. Onder de tafel. Op de tafel, in de tafel. Overal.”

Kortom: ben je op zoek naar een transparante en betrouwbare schoonmaakpartner in de regio Noord-Holland? Transparanter dan Ruud Zander Schoonmaakbedrijf ga je ze niet vinden.

Neem contact met ons op of vraag meteen een offerte aan

%s