Meer dan tien jaar geleden staakten schoonmakers in Nederland negen weken lang, uit onvrede over de hoge werkdruk en lage lonen. Het tv-programma Zembla maakte daar toen een reportage over. Hierin komt ook onze directrice Ella Blommaert-Zander aan het woord.

Ruim een decennium later bieden grote schoonmaakbedrijven hun diensten nog steeds aan tegen een prijs die te laag is om de schoonmakers een eerlijke vergoeding en prettige werkervaring te garanderen. Als Ruud Zander Schoonmaakbedrijf gaan we tegen die trend in en proberen we onze klanten altijd te overtuigen van hoe belangrijk een schoon pand is. Door transparant en zoveel mogelijk overdag te werken, laten we zien dat de schoonmakers ook bij het bedrijf horen.

De aflevering over de misstanden in de schoonmaakindustrie is hier terug te kijken.

%s