Scroll Top

Schoonmakers moeten ook goed kunnen lezen

Ik zie je wenkbrauwen al fronsen bij deze kop. Een schoonmaker moet toch alleen schoonmaken? Nou, nee. Onze schoonmakers zijn verantwoordelijk voor het werk dat zij uitvoeren en daarmee voor de producten die zij gebruiken. Zij moeten dus in staat zijn om de veiligheidsvoorschriften en productinformatie te lezen en deze ook op de juiste manier toe kunnen passen.

In het productinformatieblad staat beschreven hoe een product gebruikt moet worden en welke dosering gepast is. Is het voor handmatig gebruik, of voor machinaal? Op welke oppervlakten mag het middel worden gebruikt? Wel of niet op marmer of hout? Wat is de pH-waarde? Onze schoonmakers weten daar het antwoord op, omdat ze goed op de hoogte zijn van de waarmee ze werken.

Het veiligheidsinformatieblad is trouwens net zo belangrijk. Hierin staan de eerstehulpmaatregelen beschreven, samen met eventuele instructies voor medische verzorging en speciale behandeling. Ook staat hier wat onze schoonmakers moeten doen als er per ongeluk bepaalde stoffen vrijkomen en hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen tegen schadelijke blootstelling. De Libelle is leuker om te lezen, maar bij ons gaat veiligheid boven alles.

Hopelijk zijn jullie weer een beetje bewuster geworden over wat er allemaal nog meer komt kijken bij het schoonmaakvak. Onze medewerkers (en alle andere duizenden schoonmakers in Nederland) zetten zich iedere dag weer in om de maatschappij schoon en leefbaar te houden.

Bedankt voor het lezen,

Een trotse werkgever

Een opmerking achterlaten