Scroll Top

El, waar haal jij jouw klanten vandaan?

Iedereen die mij een beetje kent weet dat netwerken in mijn DNA zit. Mijn vader Ruud heeft die genen doorgegeven. Wat is er leuker dan nieuwe mensen leren kennen? En als er na een tijdje ook nog een nieuwe opdracht uit voortkomt is het win/win. Hoe vanzelfsprekend kan dat gaan? Nou, dat zal je nog verbazen. Mij soms ook nog, trouwens.

Stefan, een student aan de HVA (commerciële economie), liep een tijd geleden stage bij ons. Heerlijk altijd dat, zo’n jonge pup die denkt dat hij alles weet maar vervolgens dagelijks wordt geconfronteerd met zaken die in de praktijk toch net even anders gaan dan in de boeken staat.

Het was tijd voor de presentatie van zijn eindscriptie, en die van zijn medestudenten. Voor deze presentatie werd het pand waar Wij Zijn MEO zit als locatie gekozen. MEO is een multimediabureau dat kansen biedt aan iedereen, hoe groot je rugzak ook is. Met Stefan rijd ik naar Alkmaar en o wat is hij nerveus. Aangekomen ziet hij zijn medestudenten en je ziet de stress van zijn schouders vallen. Met open mond lopen we het ‘kantoor’ van MEO binnen. Wat een geweldig pand. Wij worden voorgesteld aan Joost, de eigenaar van MEO, en er is meteen een klik. Na de presentatie praat ik nog wat met hem na en ga ik weer richting Haarlem.

Terug op kantoor bekijk ik mijn website nog eens. Ik kom tot de conclusie dat deze toch echt wel een update mag krijgen. “Hi Joost, met Ella. Willen jullie een nieuwe website voor mij maken?” Joost: “Top, Ella, gaan we doen.” Terwijl MEO bezig is met het bouwen van de website, breiden ze uit met een locatie naar Haarlem. En dan volgt weer een telefoontje. “Hi Ella, willen jullie ons bedrijfspand in Haarlem schoonmaken?” Ja hoor, dat komt voor elkaar!

Terwijl ik dit schrijf zijn mijn schoonmakers bezig met het opleveren van de nieuwste locatie van MEO. Vanaf maandag starten we daar met de reguliere schoonmaak. Zo makkelijk kan netwerken gaan.

Bedankt voor het lezen.

Liefs,
Een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten