Scroll Top

’s Avonds schoonmaken is levensgevaarlijk

Meerdere keren per jaar staat er in de krant een heel klein stukje over dat er ergens een schoonmaker bedreigd is met een vuurwapen. Dat is maar weinig aandacht voor iets wat die persoon in kwestie waarschijnlijk nooit meer van zijn of haar netvlies krijgt. Ook om die reden zijn we 20 jaar geleden overgestapt op dagschoonmaak.

Veel schoonmaakbedrijven werken nog steeds alleen ‘s avonds of ‘s nachts, omdat de opdrachtgever anders ‘last’ heeft van de schoonmaakwerkzaamheden (lees: stofzuiger). Ook wij hebben dit in het verleden gedaan, maar nadat een van onze medewerkers bij het afsluiten van het bedrijfspand – wij hebben alle sleutels en alarmcodes – is bedreigd met een vuurwapen om de criminelen binnen te laten zodat zij alles van waarde uit het pand konden halen, zijn wij hiermee gestopt en overgegaan naar dagschoonmaak.

Veel bedrijfspanden staan op grote bedrijventerreinen, waar je ’s avonds liever niet op je fiets naartoe wil om schoon te maken. Het is donker en je bent alleen, de perfecte combinatie voor criminelen om hun slag te slaan. In het donker kunnen zij goed bekijken wanneer de lichten uitgaan en de schoonmaker naar buiten komt. En dan is het raak.

Is 5 minuten geluid van een stofzuiger nou echt zo vervelend dat de veiligheid van schoonmakers ervoor moet worden opgeofferd?!

Bedankt voor het lezen.
Liefs,
Een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten