Scroll Top
Omgaan met schoonmakers uit verschillende culturen

Wij hebben schoonmakers uit veel verschillende culturen in dienst? Maar om nu te zeggen dat dit moeilijk is? NEE! Zelf ben ik een vrouwelijke ondernemer, wat in sommige culturen minder makkelijk geaccepteerd wordt. Ligt daar een uitdaging? Ja, dat wel. Maar waar ligt dan precies die uitdaging? In de manier hoe wij binnen Ruud Zander schoonmaakbedrijf met alle schoonmakers omgaan. Met respect!

Ieder kind wordt geboren uit een moeder. Als je dit bedenkt wanneer je met een andere cultuur in aanraking komt, is het eigenlijk al geen uitdaging meer. Zelfs in Nederland hebben we grote cultuurverschillen. Zelf zijn wij gevestigd in Haarlem, ‘De houten Haarlemmers’. Veel van onze klanten zijn gevestigd in Amsterdam, waar de werkcultuur weer heel anders is. Komen wij op Urk, dan is de cultuur weer anders. Om maar te zwijgen over de achterhoek.

Een klein landje als Nederland heeft al zoveel verschillen in culturen, dus waarom dan altijd maar wijzen naar de cultuur van iemand uit Marokko, Ghana, Bulgarije, Spanje en ga zo maar door. Het is niet moeilijk om iemand op zijn gemak te stellen. Of om eens aan iemand te vragen waarom hij/zij iets doet wat wij niet ‘gewend’ zijn.

Als iemand ergens anders geboren is, als iemand vanuit haar cultuur een hoofddoekje draagt (doen ze op Urk ook) of als een mannelijke schoonmaker je tijdens de eerste keer niet durft aan te kijken, kan je jezelf daar heel erg druk om maken, maar ik doe dat niet. Ik bedenk dan altijd: “het is toch ook een kind geweest dat is geboren uit een moeder”.

Bedankt voor het lezen.

Liefs,

Een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten