Scroll Top

De toiletten in de gezondheidszorg

29% van de toiletten in de gezondheidszorg is schoon.

Als ik even snel reken, is dus 71% van de toiletten in de gezondheidszorg NIET schoon. Wel wat nuance in dit verhaal: het betreft hier alleen toiletten in de openbare ruimte.

Toch wekt bovenstaande kop mijn interesse. Jaarlijks wordt er een Nationaal Toiletonderzoek binnen ziekenhuizen, gezondheidszorg en klinieken gehouden. De resultaten waren al niet om naar huis te schrijven: in 2017 was het 44%, in 2018 42%. In de coronaperiode zijn de testen overgeslagen om de duistere reden dat de zorg al bijna twee jaar wordt overlopen door potentiële patiënten en hun begeleiders?!

 

Ligt het probleem bij: (1) de gebruikers, (2) bij de inkopers of bij (3) de schoonmakers?

Ieder wezen maakt zijn eigen holletje schoon. Behalve als zij deze delen. Elke twee jaar is er een nieuwe inkoper. Deze scoort toch echt het meeste op inkoop van een dagelijkse dienst. Zonder respect, waardering of schoonmaakmiddelen/materialen, gaat niemand tot het uiterste.

Waarom gaat het wederom zo fout?

Schoonmakers bij Ruud Zander Schoonmaakbedrijf krijgen wel voldoende tijd en schoonmaakmiddelen/materialen om hun werk op de juiste manier uit te voeren. En bij Ruud Zander zit de eigenaar aan de onderhandeltafel. Zij vecht voor haar schoonmakers en is niet een willekeurige inkoper die wil scoren met wederom een te laag contract.

Bedankt voor het lezen.

Liefs van een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten