Scroll Top

Graaiflatie

Wat worden er toch mooie nieuwe woorden verzonnen voor in de Van Dale. Iedereen zal vast het woord ‘graaiflatie’ wel voorbij hebben zien komen in de media. Of anders heb je het al wel gemerkt in je portemonnee.

Schoonmaakbedrijven in Nederland hebben ook meegedaan met deze nieuwe graai-rage. Veel hiervan hebben de prijzen geïndexeerd tussen de 10 en 15%. Zoals elk jaar zijn wij ook met onze accountant om de tafel gaan zitten, om te berekenen hoeveel procent we nodig hebben om de inflatie te bekostigen. Maar verder dan 5.5% indexatie zijn wij niet gekomen.

Hoe kan het zijn dat Ruud Zander schoonmaakbedrijf maar 5,5% nodig heeft om de inflatie te bekostigen, terwijl de rest een indexatie van 10 tot 15% heeft doorgevoerd? Graaiflatie heeft ook in Schoonmaakland haar intrede gedaan. Het is jammer om dit te moeten constateren, want nodig is het echt niet.

Liefs,

Een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten