Scroll Top

De vakantieperiode staat voor de deur en daar worden we allemaal vrolijk van. Toch?

Hoe ga je dit jaar met vakantie? Met het vliegtuig? De trein, de bus, de fiets? Of toch maar met de auto?

Laatst vloog ik vanaf Schiphol, Neerlands trots. Nu staat het bekend als schone luchthaven, maar door alle personeelstekorten en uitgeknepen schoonmaakcontracten is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend.

 

Maar ook met de auto ontkom je er niet aan. Je hebt alle vrijheid en kunt meenemen wat je maar wilt (vergeet de kinderen niet!), maar na een paar uur komt het onvermijdelijke toiletbezoek. Je stopt bij een tankstation en daar stuit je op het eerste probleem: er staat een file voor het toilet.

Okay, diep ademhalen en het over je heen laten gaan.

Vervolgens kom je erachter dat je moet betalen. PANIEK! Uiteraard ligt je kleingeld in de auto. Even over de hekjes springen en dan kan de blaas geleegd worden.

Je loopt het hokje in en wat zie je? Geen toiletpapier, je voorganger heeft last gehad van buikloop met explosie en je vraagt jezelf af wanneer dit toilet voor het laatst is schoongemaakt. Even op de aftekenlijst kijken dan maar. Daar staat aangegeven dat het toilet 10 minuten geleden nog een verfrissende schoonmaakbeurt heeft gehad. NIET DUS! Op deze lijsten wordt maar wat ingevuld en het geeft geen garantie.

De meeste toiletten, waar je dus ook nog eens een euro voor moet betalen, zijn in zeer slechte staat. Toiletpapier is op of het ligt allemaal op de grond, de wc is kapot, de kraan doet het niet, de zeepdispenser is leeg, noem het maar op. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de staat van de vloer en wanden.

Te triest voor woorden. Zet er gewoon een vaste toiletdame of -heer neer en zorg ervoor iedereen voor die ene euro per bezoek een prettige ervaring krijgt.

Tips heb ik niet, al is het misschien verstandig om brilcovers, toiletpapier en hand-desinfectie mee te nemen.

Langs deze weg wens ik iedereen een fijne vakantie toe. Jullie hebben er hard voor gewerkt.

Liefs,

een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten