Scroll Top

Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar het effect van het reinigen van zonnepanelen. Een paar duurzaamheidsjournalisten hebben zelf de proef op de som genomen, maar de meeste mensen staan er niet eens bij stil. Dat vinden we bij Ruud Zander Schoonmaakbedrijf een gemiste kans! Atmosferische vervuiling (denk aan roet, metalen, algen, schimmels en vogelpoep) wordt niet door regen verwijderd. Sterker nog, het hecht zich juist vaak aan de regendruppels.

Water met een sopje is ook niet voldoende. Kraanwater bevat kalk en de meeste huishoudelijke schoonmaakmiddelen bevatten vetten. Hierdoor ontstaat een zeep- en kalklaag die na verloop van tijd op het glas inbrandt en je rendement vermindert.

Hoe moet het dan wel? Reinigen met osmosewater is de oplossing. Osmosewater is water dat onder hoge druk gefilterd is door verschillende membranen, waardoor zouten, mineralen, chloor, nikkel, ijzer en kalk worden verwijderd.

Alle goede schoonmaakbedrijven werken tegenwoordig met een telewas-steel die is verbonden met een watertank met osmosewater. Met dit water kunnen de zonnepanelen op de juiste manier worden gereinigd, zodat het rendement weer optimaal is. Als je de panelen eens per 6 maanden schoonmaakt (of door ons laat schoonmaken), dan zit je goed. En kijk eens wat voor verschil het maakt!

Liefs,

een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten