Scroll Top

Na mijn iets te ‘smaakmakende’ blog van vorige maand houd ik het dit keer wat luchtiger. Al is luchtig dat misschien niet helemaal het beste woord. Vandaag gaat het in ieder geval niet over poepdeeltjes op je telefoon, maar over keurmerken.

Keurmerken zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Of het nu gaat om het kopen van een pak melk of een lekkere zak chips, we worden elke keer onderwezen met een keurmerk.

Ook de schoonmaakbranche kent twee ‘officiële’ keurmerken. Ruud Zander schoonmaakbedrijf heeft zelf een van deze keurmerken gehad. Waarom gehad? De klanten van Ruud Zander schoonmaakbedrijf zijn geen kinderen van 3 jaar die nog niet weten wat zij kopen!

Om voor zo’n keurmerk in aanmerking te komen dien je jaarlijks je gehele administratie door een extern bureau te laten toetsen. Ruud Zander schoonmaakbedrijf kwamen er telkens met vlag en wimpel doorheen, want wij hebben de zaken gewoon op orde.

Waarom zijn we dan gestopt? Omdat alleen de externe bureaus er beter van worden en de medewerkers op de werkvloer niet. Ook worden de twee brancheverenigingen er beter van, want zonder keurmerk mag je geen lid zijn. Geen probleem, dan doen we het toch zonder branchevereniging.

Laat je als potentiële klant niet gek maken door een keurmerk in de schoonmaakbranche. Deze zijn niet gemaakt om de werknemers in de branche van een betere werkomgeving te voorzien. Het zijn alleen maar papieren tijger.

Vraag liever aan je buurman, vriend, collega of zij nog een bedrijf weten waar ze goede ervaringen mee hebben gehad. Dat is nog altijd het beste keurmerk.

Liefs,

Een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten