Scroll Top

Sporten is goed voor lichaam en geest. Na lekker achter een bal aan te hebben gerend, is de geest helemaal happy en is het nu tijd om het lichaam te belonen. Eerst nog even een energiedrankje om vervolgens de eerste meter of pitcher bier te bestellen.

“Wat hebben wij een goede wedstrijd gespeeld”, “Nog 3 punten en dan staan we bovenaan!”

Er zullen nog een aantal meters volgen.

Na het aanvullen van het vochtniveau is het tijd om de vitaminen op peil te brengen. De eerste schaal ‘bruin fruit’ gaat de frituurpan in. “Heerlijk, we hebben het verdiend.”

Op geen enkel moment denkt iemand in dit scenario na over de staat van de keuken. Dat zal wel goed zitten, toch?

Afgelopen week werd ik gebeld door een vereniging of we konden helpen, want er was een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) langs geweest en die was zich op z’n zachtst gezegd geschrokken. Naast de vele muizenkeutels was het ook gewoon ronduit smerig.

Na het aanbieden van een offerte voor een dieptereiniging van deze keuken heb ik niets meer gehoord. Waarschijnlijk moet het gehele bestuur nog een plasje over de offerte doen, want ja, het is een behoorlijk bedrag. Ik hoop dat ze snel een keuze maken, want als de inspecteur de volgende keer op de stoep staat en er niet voldoende verbeterd, dan zal de keuken worden gesloten. Dat kost pas geld!

Veel sportverenigingen hebben de baromzet nodig om de begroting op orde te krijgen en te kunnen overleven Dus beste bestuursleden, zorg ervoor dat de leden van je vereniging ook blijven leven en houd de keuken schoon!

Liefs,

Een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten