Scroll Top

RUUD ZANDER SCHOONMAAKBEDRIJF IS OPGELICHT

Het is dan toch eindelijk gebeurd! Ruud Zander schoonmaakbedrijf is opgelicht door een uitzendbureau.

De realiteit is uiteraard iets genuanceerder, maar als ik niet zo verschrikkelijk kritisch was geweest, was ik nu bakken met geld kwijt. Na een telefoontje naar de bedrijfsvereniging ABU weet ik nu dat ik echt alleen met uitzendbureaus moet werken die hier lid van zijn. En dit terwijl ik zelf niet aangesloten ben bij een branchevereniging 😉.

Ondanks dat wij niet heel veel nieuwe opdrachten aannemen, hebben ook wij wel eens nieuwe medewerkers nodig. Normaliter werk ik met 3 gerenommeerde uitzendbureaus die lid zijn van de ABU en voor 98% goede medewerkers leveren.

Deze ene keer deed ik dat niet. Een tijdje geleden werd onze HR-afdeling benaderd door een uitzendbureau uit Amsterdam. Twee keurige heren kwamen langs en alles leek in kannen en kruiken. De eerste twee uitzendkrachten zijn aan het werk gegaan en de volgende twee zouden in januari van dit jaar starten.

Na diverse facturen te hebben betaald viel het mij op dat de weekbedragen van het ‘nieuwe’ uitzendbureau hoger lagen dan die van de ‘bestaande’ uitzendbureaus. Na diverse telefoongesprekken en tig mails kwam ik erachter dat deze partij de boel oplicht.

Uiteraard ben ik per direct gestopt met dit uitzendbureau en zal ik de volgende keer de offerte extra kritisch lezen. Zo zie je maar: eerlijke bedrijfsvoering duurt echt het langst, maar in iedere branche zijn er altijd mensen zijn die daar misbruik van proberen te maken.

Liefs,
Een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten