Scroll Top

Waarom wij niet schoonmaken met bleek(chloor)water

Wij krijgen vaak de vraag waarom onze schoonmakers niet schoonmaken met bleek(chloor)water.

Het antwoord is heel simpel: bleek(chloor)water is zeer slecht voor het milieu en maakt niet schoon!

Bleek(chloor)water doodt nuttige bacteriën in het water en is niet afbreekbaar. Daarnaast is het schadelijk voor de luchtwegen (chloorgas) en kan het oog- en huidletsel veroorzaken, zelfs brandwonden. Bleek(chloor)water maakt niet schoon – het ontkalkt en ontvet niet. Het bleekt alleen het oppervlak, laat maar eens een druppel op je kleding vallen.

Het schoonmaken van een toilet kan veel simpeler. Gebruik 1x per week een goede ontkalker die kalk en urinesteen verwijdert. Zorg dat je de ontkalker goed onder de rand spuit en laat het een paar minuten intrekken. Zo kunnen de werkbare stoffen de kalk en urinesteen bewerken.

Borstel goed in de hals en onder de rand en trek niet door. Anders kan de werkbare stof niet doorgaan met het oplossen van de natuurlijke kalk en urinesteen.

Daarnaast is het verstandig om dagelijks de toiletrand (keramisch), bril en het drukreservoir te reinigen met een handwarm sopje (twee druppels) allesreiniger of met een microvezeldoek (zonder allesreiniger). Werk hierbij altijd van buiten naar binnen.

Bedankt voor het lezen.

Liefs,

Een trotse werkgever!

Een opmerking achterlaten